Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

ADD Erdek Şubesi'nden Atatürk açıklaması

ADD Erdek Şubesi

ADD Şube Başkanı Zafer Filiz: Atatürk, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan ulus anlayışlarına itibar etmemiştir”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı. ADD üyeleri ve bazı sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte basın açıklamasını ADD Erdek Şube Başkanı Zafer Filiz okudu. 10 Kasım’ın, Türk Ulusu için bir yas günü olmaktan çok Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan büyük önder Atatürk’ü anma ve düşüncelerini anlama günü olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:
“O’nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken asıl unsurlar, Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyete yön veren kurucu ilkelerdir. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık, devrimcilik ve laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’ni var eden asli nitelikler olarak karşımıza çıkmakta, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadırlar. Atatürk’ün, egemenliği kayıtsız-koşulsuz ulusa ait bir yetki olarak gören anlayışı, Türkiye’mizin bugün sahip olduğu demokratik rejim açısından belirleyici bir öneme sahiptir. Atatürk, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan ulus anlayışlarına itibar etmemiştir. O’nun için ulusun ayırt edici niteliği, ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih bilincine ve ortak yaşama iradesine sahip, güçlü ve demokratik bir ülkedir. Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri, ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Buna en küçük bir kuşkumuz yoktur. Allah, asla ama asla Türk insanına, Türk Ulusu’na bir daha bir Kurtuluş Savaşı, bir İstiklal Marşı yazılmasını ve cumhuriyetimiz için bir dakikalık saygı duruşu göstermesin. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükran duyguları içinde anıyoruz.”

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli